ceturtdiena, 2022. gada 24. februāris

Nodokļu nejēdzību krātuve - Jūsu iespēja dalīties ar uzlabošanas idejām!


Ja es strādātu VID vai FM, noteikti šādu online vietu ierīkotu Jūsu priekšlikumiem. Kamēr tas nav noticis, aicinu visus šādus priekšlikumus par lietām, ko būtu jāmaina nodokļu likumos, ierakstīt šī bloga komentāros. Kāpēc? 

Pirmkārt, tuvojas vēlēšanas. Vecā Saeimas sasaukuma politiķi vēl pēdējā brīdī varētu vēlēties paveikt kādu labu darbu. Man nav ilūziju, ka pati FM izrādīs iniciatīvu kaut ko uzlabot, kamēr viņiem to neliek no augšas - vai nu no ministrijas augšas vai arī pie varas esošie politiķi. Visticamāk, FM ir pārāk aizņemti, lai ieviestu ministrijā inovāciju atbalstīšanas kultūru, apbalvotu tos, kas proaktīvi vēlas ieviest pārmaiņas, uzlabojumus. Arī jaunie spēki, kas startēs vēlēšanās, nāks ar veselu grozu jaunu iniciatīvu. Ir īstais laiks! 

Otrs, 17.februārī Saeima konceptuāli atbalstīja jauno lobēšanas likumu. Mums ne reizi vien ir izdevies pārliecināt ministrijas par nodokļu likumu grozījumu nepieciešamību, ja ideja ir tiešām sakarīga, nevis tādēļ, ka aiz tās stāv bieza maka intereses. Jaunais likums šo procesu padarīs vēl caurspīdīgāku. Ir īstais laiks! 

Kurš cits, ja ne mēs paši uzņemsimies šādu iniciatīvu! Mums ir pietiekoši labi sakari gan pie politiķiem, gan ministrijās, gan VID, gan pie Tiesībsarga. Katrā individuālajā gadījumā samērā plašā padsmit cilvēku nodokļu komanda var izvērtēt, kāds būs labākais ceļš problēmas risināšanai. Taču vajadzīga arī Jūsu palīdzība - idejas, ko Jūs redzat, kas būtu ieviešamas nodokļu likumos un kāpēc! Ja šī iniciatīva Jūs uzrunā - padalieties ar to, varbūt tā uzrunās arī Jūsu draugus un paziņas. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru