trešdiena, 2022. gada 9. marts

Par būtisko (un tie nav nodokļi)

Neviens neticēja, bet tas notika

Karš atnāca ar šoku un nespēju normāli pastrādāt vairākas dienas, pievēršoties tikai Ukrainas ziņām. Pat sarunā ar Ukrainas advokātu biroja nodokļu prakses vadītāju Illya Sverdlov 12 dienas pirms kara nekas neliecināja, ka Illya būs jānomaina savu biroja uzvalku pret ieročiem. 

Ieteiktā grāmata

Tagad, nedēļu pēc kara sākuma, nejauši atcerējos, ka Tax Stories podkāstā sarunājos ar Jens Svolgaard, Bolt nodokļu šefu. Cita starpā, runājot par personisko izaugsmi, viņš ieteica Eckhart Tolle grāmatu The Power of Now (Tagadnes spēks). Grāmata ir par to, kā dzīvot veselīgāku, laimīgāku, apzinātāku dzīvi, dzīvojot šeit un tagad. 

Ko darīt, kad pasaule jūk prātā?

"Mēs neesam mūsu ķermenis un jūtas, mums tie ir", Jens īsumā raksturoja šo Tolles grāmatu. Kaut arī fiziski ķermenis noveco, cilvēks pats nenoveco. Kad šīs lietas ir sakārtotas, tas atspoguļojas dzīves kvalitātē un attiecībās, īpaši ar vissvarīgākajiem. Kad pasaulē notiek lietas, ko grūti ietekmēt, ir vērts mēģināt abstrahēties no kara šausmām un koncentrēties uz savu darbu, savas iekšējās pasaules (sevis) sakārtošanu, nomierināšanu un to, kas sagādā prieku. Sports, saruna ar otru pusīti un bērniem, mīļākā grāmata, pastaiga, meditācija.. Te nav runa par ārējās pasaules problēmu ignorēšanu, bet gan kā palīdzēt sev vakarā, kad visu dienu esi centies palīdzēt citiem.

Atrast mieru, neskatoties uz apkārtējo

"Ļaujieties pašreizējam brīdim.. Šeit mēs atrodam savu prieku, spējam aptvert savu patieso būtību un atklāt, ka mēs jau esam pilnīgi un perfekti," teikts Amazon aprakstā par šo grāmatu. Grāmata ir par to, kā sevī atrast mieru un prieku par to, kas notiek ar tevi, neskatoties uz apkārtējo. Tieši tas, kas šobrīd bija vajadzīgs, visādās nozīmēs. 

Jens jau pagājušā gadā TS podkāstā pauda pravietisku atziņu - ja visi pasaules līderi piedalītos Learning Love Institute programmas ievad-darbnīcās, mums uz planētas nebūtu karu. 

Ja nu šis ieinteresēja, Sarunas piezīmēs ir uzskaitītas gan Jensa ieteiktās grāmatas par šo tēmu, gan mājas lapas internetā. 

Entropijas likums

Tax Stories sarunā ar Philippos Aristotelous runājām par viņa jauno grāmatu par laimiThe MARVEL of Happiness: Principles, Stories and Lessons for Living Fully. Cita starpā grāmatā minēts tāds entropijas likums. Tas paredz, ka patiesā lietu kārtība pasaulē ir haoss un tas mazinās tikai, ja cilvēki tam pieliek pūles. Tātad, nenoteiktība, ko izraisīja karš un pandēmija, ir dabiskā lietu kārtība tāpat kā bērnu radītais haoss rotaļu istabā. Citas haosa biežākās izpausmes ir nabadzība, nevienlīdzība, politiskie nemieri, korupcija un citi noziegumi, klimata pārmaiņas, utt. Tas nenozīmē, ka nevajag bērnam palūgt visu sakārtot vai nav jācīnās pret noziegumiem vai nevienlīdzību, bet varbūt stress kādam mazināsies, cenšoties sadzīvot ar šo entropijas likumu. 

Kāda vispār visam jēga?

Kam interesē - katra Tax Stories podkāsta sērija beidzas ar vienu un to pašu jautājumu viesim - kāda ir viņa izpratne par dzīves jēgu. Pasaule mainās, un ir īstais laiks apstāties un padomāt par būtiskāko.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru